top of page

Energiek door midlife: Repareer de energielekken in je leven!

Als vrouw moeten we veel ballen in de lucht houden. Je zou van minder moe worden. Vanaf middelbare leeftijd, gedurende de overgang of de perimenopauze, komt daar ook nog eens bij dat onze hormonen serieus beginnen te rommelen. Dat beïnvloedt ons lichamelijk en mentaal en kan ook invloed hebben op onze slaap zodat we ons steeds moe en uitgeput voelen. Maar er is meer. We verdragen veel en dat kan serieuze lekken veroorzaken in onze energietank!


Photo by Luis Quintero from Pexels


Signalen negeren?


Als het controlelampje in de auto brandt gaan we zo snel mogelijk naar de garage, want dat is een signaal dat er iets mis is en we zijn bang om anders in panne te vallen.

Ondertussen verdragen we wel de vuile sokken van onze kinderen die rondslingeren in de badkamer, de kritiek en het oordeel van anderen en zeggen we 'ja' als we eigenlijk nee zouden willen zeggen. Er zijn een heleboel dingen die zorgen voor een negatieve impact op ons leven.


Ergernissen


Wat in je leven is niet helemaal zoals je het zou willen?

Misschien is het de rommel in je huis? Of die extra kilo's waar je al jaren probeert vanaf te geraken?

Eén kleine ergernis lijkt niet veel impact te hebben, maar als je ze allemaal optelt kunnen ze serieus beginnen doorwegen.Ergernissen aanpakken


Heb je al eens bewust nagedacht waaraan je je ergert? Maak een lijst van ergernissen in je huis, werk, relaties en gezondheid.


Enkele voorbeelden:

Te weinig grenzen stellen

Je ongezonde gewoontes

Je niet gerespecteerd voelen op je werk

De rommel in je huis

Apparaten die stuk zijn

Steeds alles moeten regelen voor iedereen

Je kleren die spannen


Kies één ergernis uit om mee te starten. Wat wil je zien als resultaat? Schrijf elke stap op die je moet nemen om dat resultaat te behalen. Maak de stappen zo klein dat je zeker weet dat ze haalbaar zijn.

Zet dan de eerste stap.. Als de stap klein genoeg is heb je meer kans dat je een succes ervaring zal hebben. Dat zal je motiveren om verder te gaan.


Welke ergernis ga jij vandaag aanpakken? Laat het ons weten in de comments! (onder 'recente blogposts')


Vind je het moeilijk om dit alleen te doen? Laat je steunen door anderen, lees hier meer over in dit artikel.

De programma's van Women's Health Boost helpen je om stappen te zetten in de richting van het leven dat je wilt en de persoon die je wilt zijn.

Women's health Boost kan je de steun bieden die je zoekt, tijdens een individueel traject of een groepscoachingprogramma.


Is health coaching iets voor jou? Doe de test, je vindt de knop om deel te nemen hieronder.

10 weergaven0 opmerkingen
noah-buscher-eCJiD00AJqs-unsplash.jpg

Is health coaching iets voor jou?