top of page

Zelfliefde: narcistisch of egoïstisch?


Je kent haar wel, Mrs. Perfect, die vrouw met een fantastische carrière, de mooie auto en dat prachtige lichaam. Stiekem wil je dat ook allemaal want is dat niet de definitie van succes en zo hoort het toch te zijn, niet?


We geloven dat een fantastische carrière en het perfecte lichaam belangrijk zijn. We vergelijken ons constant met anderen. Social media verheerlijkt 'perfectie'.

We kijken op naar anderen. Daardoor voelen we ons minderwaardig (lees: niet 'perfect', dus niet goed genoeg) en we vergeten we het belangrijkste: te houden van onszelf!


Het streven naar zelfliefde is niet hetzelfde als streven naar perfectie.

Als je van jezelf houdt, dan wil je groeien. Het hoeft niet perfect te zijn. Je leert, je valt en staat weer op. Je bent steeds op weg naar je beste zelf, op de beste manier voor jou op dit moment. Zelfliefde heeft niets te maken met narcisme. Narcisten hebben steeds bevestiging van anderen nodig, maar mensen die van zichzelf houden laten zich leiden door hun eigen waarden. Dat voelt goed en dat heeft geen bevestiging of goedkeuring nodig van anderen.

Photo by Fadi Xd on Unsplash


"Self care are acts of self love"

Als je goed voor jezelf zorgt, vertel je jezelf dat het waard bent en dat zal er ook voor zorgen dat je je gelukkiger voelt. Lees hier over 20 vijf-minuten-tips om te zorgen voor jezelf.

Vaak cijfer je je weg omdat je gelooft dat voor jezelf zorgen egoïstisch is. Maar als je voor jezelf zorgt omdat je dan meer kan betekenen is dat helemaal niet egoïstisch, integendeel!

Als je goed voor jezelf zorgt en als je jezelf graag ziet, kan je veel meer betekenen voor anderen omdat jij goed in je vel zit.


Hoe lief ben jij voor jezelf? Laat het ons weten in de comments! (onder 'recente blogposts')


Bij Women's Health Boost geloven we dat elke vrouw het verdient om ten volle te leven door van zichzelf te houden en goed te zorgen voor zichzelf. Zelfliefde is de basis voor alle coachingsprogramma's. Als resultaat leren vrouwen om weer om van zichzelf te houden en kunnen ze zelf op een gezonde manier zorg dragen voor hun emotionele en lichamelijke behoeften.


Wil je meer weten? Boek dan nu je gratis kennismakingsgesprek.

Is health coaching iets voor jou? Doe de test, je vindt de knop om deel te nemen hieronder.

7 weergaven0 opmerkingen
noah-buscher-eCJiD00AJqs-unsplash.jpg

Is health coaching iets voor jou?